Jön az eddigi legkülönlegesebb Nokia telefon

Android operációs rendszer egy Nokián? A hosszú évek óta pletykált, mégis egyre inkább sci-fi érzetét keltő hír nagyon hamar valósággá válhat. A készüléket két hét múlva jelentheti be a finn-amerikai gyártó.

A Nokia javában készül a Microsoft kötelékébe, de úgy tűnik, ez nem akadályozza meg a gyártót abban, hogy beszálljon az Android platformra. A Wall Street Journal úgy tudja: a gyártó a két hét múlva esedékes Mobile World Congressen mutatja be.

A lap forrásai lényegében megerősítették azt a korábbi információt, hogy a Nokia nem csúcskategóriás, hanem (Symbian rendszerű Asha szériájához hasonlóan) kifejezetten az alsóbb szegmensbe tartozó telefonnak szánja androidos eszközét.

A WSJ szerint nem annyira hangsúlyozzák majd ki az Android Google-féle erősségeit (a Google szolgáltatásainak integrációját), a készülék jóval Microsoft- és Nokia-központúbb lesz. A Nokia Normandy kódnéven is emlegetett készüléknek korábban már a hardveres képességlistája is kiszivárgott.

A Nokia első embere korábban úgy nyilatkozott: a Samsung egyeduralmától való félelmük és jelentős késésük miatt választották végül a Windows Phone platformot az Android helyett.

Forrás: hvg

2014-02-11Hardverhírek